Video content strategi

  • Hvad?
  • Hvordan?

På samme måde som de første tv-reklamer bestod af lyd og et still-billede, så bruger de fleste af os stadig tv-virkemidlerne til at kommunikere på nettet. Og det er ifølge Youtube meget naturligt. Youtube har på baggrund af data og erfaringer inddelt video-content i tre kategorier: Hero, Hygiene og Hub. Selvom de færreste af os har råd til en så omfattende video-content-strategi, som Youtube lægger op til, så kan den hjælpe til at definere formål og mål med den enkelte videoproduktion.

Hero er store og ofte dyre produktioner, som de fleste virksomheder kun har råd til at lave meget få af i løbet af et år. Det er ofte underholdende og inspirerende, emotionel storytelling, der appellerer bredt og skal fange brugeren, der browser rundt på Youtube og fungere som ’annonce’ for dit brand og din kanal.

Hub videoer skal underholde og få brugeren til at komme tilbage igen og igen. Det er værdifuld og engagerende content, der jævnligt skal opdateres, og som skal få brugeren til at like, følge og abonnere på din kanal. Det er med hub content, du for alvor fortæller om dit brands identitet og kerneværdier.

Hygiene content produceres til dit community, som loyalt følger dig, fordi indholdet giver svar på deres spørgsmål. Her søger brugeren på specifikke spørgsmål og dyrker en passion, og indhold skal derfor komme i en lind strøm, og målet er at uddanne og informere modtageren. Her skal du især være indstillet på at gå i dialog med dit community, når de spørger ind til detaljer og udfordringer.

  • Eksempler

Copenhell – hero-video: Produktionen af dokumentarfilmen ’Mænd & Metal’ er et eksempel på Hero-content. Filmen kæder stedet – Refshaleøen – og byens historie sammen med den konkrete event Copenhell. Målet er dels at få fortalt historien om København til de hardcore metalfans og dels at nå nye målgrupper for Copenhell med en anderledes og unik vinkel.

Tungindustri og tungmetal! Hvad har heavy metal-festivalen Copenhell tilfælles med skibsværftet B&W? En hel del, viser dokumentarfilmen ’Mænd & Metal’. Filmen følger fem tidligere arbejdsmænd, som fortæller røverhistorier om druk, fællesskab og øretæver i en benhård mandeverden fra det legendariske B&W-skibsværft på Refshaleøen, hvor heavy metal-festivalen Copenhell nu finder sted hver juni.

Gilette – hygiene-video: Gillette har lavet en film med barber-tips til mænd, som er blevet set over 1.6 mio. gange. Læg også mærke til, at Gillette svarer brugerne.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

NAVIGATION