Seeding af video – proces og erfaringer

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Resultater

I forbindelse med produktionen af optaktsvideoen til Wondercool 2013, besluttede vi at prøve at seede videoen gennem et seedingbureau. Vi indhentede tilbud fra de to – i vores øjne – ledende seedingbureauer i Danmark; GoViral og Buzzanova. Målet var at teste, hvor langt og bredt vi kunne nå ud med en investering på 50.000 på seeding internationalt, og om det ville være ’nok’ til en grobund for en viral effekt efterfølgende. Hovedformålet var at udbrede kendskabet til festivalmåneden Wondercool og som effekt få flest muligt besøgende dirigeret ind på kampagnesitet, hvor alle events lå beskrevet.

På baggrund af pris vs. kvalitet og erfaring valgte vi et samarbejde med seedingbureauet GoViral. Gennem dialog med bureauet kom vi frem til det rette mix af målmarked, udsendelsesdag, grafisk indpakning mv. På grund af den forholdsvis lille investering på 50.000 valgte vi at fokusere på distribution af videoen på ét marked; UK. På netop dette marked var der på tidspunktet for distributionen en vis hype omkring København, som vi ville udnytte og dyrke yderligere. Andre relevante markeder i overvejelserne var Tyskland og Sverige. Havde investeringen været større, ville anbefalingen være at dele indsatsen op på to eller flere målmarkeder afhængig af investeringsstørrelse.

Vi valgte at køre kampagnen via vores YouTubekanal youtube.com/wonderfulcopenhagen for samtidig at få trafik dertil. Et alternativ er at køre det i GoVirals playerløsning. Med samme grafiske udtryk som Wondercool kampagnen fik vi skræddersyet en player med base i YouTube. Den grafiske opsætning og afmelding på videoen tog GoViral sig af – der er masser af muligheder for opsætning, henvisninger mv. gennem hele videoen.

Filmen blev seedet over ca. 2 uger op til Wondercool måneden i februar. Resultaterne ses i nedenstående skema. Som det fremgår, har seedingen levet op til de KPI-mål, der blev sat fra start. På ’play to end’, ’average view through video length’ og ’total view’ performer videoen bedre end forventet. Dog har seedingen ikke medført flere clicks efterfølgende end de forudbestemte, og den har således ikke levet videre viralt ‘på egen hånd’.

KPIs Results
Target views 31,250 (100%) 32,816 (105%)
Reached Views 31,250 (100%) 33,296 (106%)
Play to End 50% 82%
Average View Through
Video length: 76 sec 60% 89.15% (67.8 sec)
Total View Time 263.88 hours 617.61 hours
Click Through Rate 3% 8.87% (2,911 clicks)

Denne seeding var en test for at prøve at se hvad der sker og ‘om det virker’, når man betaler for at få distribueret ‘branded content’. Testen blev udført for et i seedingøjemed lille beløb, og det kan være på grund af det, på grund af videoens indhold eller noget helt trejde der gjorde, at filmen ikke blev videreformidlet yderligere og opnåede flere cliks end hvad vi havde betalt GoViral for at opnå. Flere end forventet klikkede sig videre fra filmen og ind på hjemmesiden, og over 2/3 har næsten set filmen til ende. Vi må således antage, at der er mange af de, der har set den til ende, som har et vist kendskab til Wondercool nu, og det er et skridt på vejen i udbredelsen af kendskabet, som foregår i form af mange forskellige kommunikations- og marketingaktiviteter.

  • Eksempler

Se videoen her: Wondercool Copenhagen 2013

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

NAVIGATION